Vind jouw natuurlijke schoonheid in de winkel

Nu de klok een uurtje is teruggedraaid (en we een uurtje langer mogen slapen), beseffen we dat we middenin het herfstseizoen zitten. Net als de bladeren van de bomen vallen, vallen ook onze haren een beetje meer uit. Geen zorgen, tijdens seizoenswisselingen is dat helemaal normaal. Tijdens de herfst heeft ons lichaam de neiging om onrustiger te zijn. En dat zie je aan de structuur van het haar.

Houd jouw haar gezond en neem genoeg vitaminen en mineralen op uit jouw voeding. Wij geven je alvast enkele superfoods mee om aan jouw boodschappenlijstje toe te voegen!

Omega3 in 1 – groei, glans en volheid

Vette vis zoals zalm, makreel en sardientjes voorzien je van een stevige dosis omega 3-vetten. Die kan jouw lichaam zelf niet aanmaken en moet je dus uit voeding of supplementen halen. Eet je geen vis? Dan kan je best kijken naar chiazaad, walnoten en nierbonen. B5 in de strijd tegen haaruitdunning- en verlies

Strijd tegen haarverlies en -uitdunning met B5

Vitamine B5 of pantotheenzuur is essentieel voor gezond haar. Het werkt revitaliserend zowel voor jouw haar als jouw huid. Zo kan je B5 inzetten om de haarschacht glad te maken, de glans en de elasticiteit van het haar te verbeteren. Het haar wordt sterker en heeft minder snel knopen. Hoewel het ook aan cosmetische producten wordt toegevoegd als Panthenol, kan je de biologische variant gewoon uit jouw voeding halen. Dat kan door regelmatig proteïnerijke Griekse yoghurt te eten, maar ook eieren, avocado, linzen, zonnebloempitten, champignons en broccoli.

Betoverend Bètacaroteen

Dof en broos haar dat gemakkelijk afbreekt, kan het resultaat zijn van een tekort aan vitamine A. Het antioxidant bètacaroteen stimuleert de aanmaak van die vitamine in ons lichaam. Zoek in de groente- en fruitafdeling vooral naar alles wat oranje is: zoete aardappelen, wortels, cantaloupes, pompoen, mango en dergelijke. Vitamine A beschermt jouw haar tegen droogheid en zorgt voor een gezonde talgproductie.

Kaneel voor jouw kruin

Altijd lekker in een chai lattè, cinnamonbuns, havermout, appeltaart, thee en al wat jij lekker vindt. Het is niet enkel een leuke touch op desserts, maar wordt ook al eeuwenlang als medicijn ingezet. Zo bevat het vitamine A, C, B2, B6, zink, magnesium, calcium, ijzer en kalium. Een belangrijk voordeel voor ons haar is dat kaneel helpt bij de doorbloeding. Op die manier krijgen de haarzakjes genoeg zuurstof en voedingsstoffen. Dat extra kaneelrolletje lijkt nu opeens niet meer zo erg!

Twijfel je aan jouw haarroutine of heb je vragen? Boek dan een gratis consultatie op onze website. Wij helpen jou met veel plezier verder.

Keep social distance and stay healthy!

×
Welcome Newcomer